Skovvejens historie

Af CARSTEN R. NIELSEN
Skovvejen 1904

I denne sektion af websitet fortælles historien om Skovvejskvarteret i Aarhus. Der er tilhørende fotografier og gamle kort under artiklerne.

Den første del handler om selve Skovvejens udvikling, anden del om nogle af de tidligste bygninger, tredje del beskæftiger sig med Skovvejen i årene, da de fleste af de eksisterende bygninger blev opført, og hvor det var et udpræget arbejderkvarter, mens fjerde og femte del handler om henholdsvis Sandgravvej og Østbanetorvet. Endelig er der en artikel om Klintegaarden og en side med historier og erindringer fra Skovvejen.

Sidst i sektionen finder man affotograferinger af de sider i husregisteret i Aarhus Vejviser, der vedrører Skovvejen og Sandgravvej, tre sider med fakta om Skovvejens huse (derunder husnummereringen før 1934), samt en side med noter og litteraturliste.


1 – Den famøse hulvej

2 – Trøjborg og Studestalden

3 – Arbejderboliger

4 – Sandgravvej

5 – Østbanetorvet

6 – Klintegaarden

7 – Erindringer fra Skovvejen

8 – Skovvejen i vejviserne 1876-1997

9 – Sandgravvej i vejviserne 1877-1972

10 – Huse på Skovvejen (1-53)

11 – Huse på Skovvejen (55-129)

12 – Huse på Skovvejen (2-50)

13 – Noter og litteraturliste


Størstedelen af fotografierne i sektionen her stammer fra fotosamlingen i Lokalhistorisk Samling i Aarhus. Hvor der ikke er angivet fotograf, er denne ukendt. De fleste fotografier er enten ikke længere beskyttet af ophavsretten eller frigivet til offentlig brug. Nogle fotografier er dog taget specielt til dette website, eller også er der indhentet tilladelse til brugen. Særlig tak skal der lyde til Per Ryolf for fotografierne af bl.a. Klintegaarden. Læs mere om de ophavsretslige forhold og eventuel brug af materiale fra websitet her: Om websitet.

Skovvejen julen 1905

Skovvejen set fra nord i 1905. Udsnit af postkort med teksten "Julehilsen fra Aarhus" trykt på forsiden.

Om websitet – Læs her, hvis du ønsker at bruge eller linke til materiale på websitet.